Gebakken kip southern-style

  • 6 personen
  • 50 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 1 kip (ca. 2 kg), in 10 stukken
  • 375 ml karnemelk
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 155 g bloem
  • 75 g maïzena
  • ½ theelepel zoete paprikapoeder
  • zonnebloem- of frituurolie om te frituren
  • citroenschijfjes om te serveren

Voorbereiden

Leg de kipstukken in een zuurvrije ovenschaal. Roer in een kom de karnemelk, het ei, 1 eetlepel cajunkruiden en ½ theelepel zout en peper door elkaar. Schenk dit over de kip en schep de kip goed om. Dek de schaal af en zet hem minimaal 4 uur of een hele nacht in de koelkast.

Bereiden

Meng in een grote kom de bloem, maïzena, 1 eetlepel cajunkruiden en de paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Zet de kom opzij.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Schenk minimaal 7½ cm olie in een hoge sudderpan met een capaciteit van minimaal 5 liter. Verhit de olie op middelhoog vuur tot de frituurthermometer 180 °C aangeeft. Leg een rooster op een groot bakblik en zet dit in de buurt van het fornuis.

Verwerk de kip in porties en haal steeds 3 of 4 stukken uit de marinade. Laat de kip eerst afdruppen boven de kom. Wentel elk stuk kip door het maïzenamengsel. Frituur de kip 5 tot 7 minuten in de hete olie tot hij goudbruin is. Keer halverwege met een frituur- of barbecuetang. Laat de kip uitlekken op het rooster. Wacht tot de olie weer op temperatuur is voor je de rest van de kip gaat frituren. Zet het bakblik met alle kipstukken in de oven en bak de kip in 10 minuten helemaal gaar.

Haal de kip uit de oven en bestrooi de stukken met zout en peper. Serveer direct met citroenschijfjes.

Kookboek

Het recept 'Gebakken kip southern-style' is afkomstig uit het kookboek...

Stoven, grillen, bakken, braden in gietijzeren pannen

Valerie Aikman-Smith

Bak, braad, stoof, sudder, rooster en gril jezelf door deze heerlijke recepten. Bijzondere gerechten, speciaal uitgekozen voor het gebruik van gietijzeren... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kip recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!