Kipfilet met dragonsaus

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • boter, om te bakken
  • kipkruiden
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • ½ bosje dragon
  • 50 ml sherry
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 ml room

Bereiden

Snijd de kipfilets in de lengte door. Kruid beide kanten met kipkruiden, peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan, bak de kipfilets langs beide kanten krokant, maar nog niet gaar.

Haal de kipfilets uit de pan. Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde sjalot en de takjes (niet de blaadjes) van de dragon gedurende 5 minuten.

Blus de sjalot met de sherry, doe er de laurierblaadjes en de bouillon bij. Roer de mosterd door de saus en laat het geheel wat inkoken. Voeg er de room aan toe en laat verder rustig inkoken.

Leg de gebakken kipfilets in de saus en laat ze nog even verder garen terwijl de saus indikt. Verwijder de laurierblaadjes en de dragontakjes uit de saus, hak de opzij gehouden dragonblaadjes fijn en strooi over de kipfilets. Lekker met gekookte aardappelen en boontjes.

Variatietip

Niet alleen dragon is een fijne smaakmaker. Ook salie past perfect bij kip en andere soorten vlees. Snipper salieblaadjes en verwerk ze op dezelfde manier als de dragon. Wel even opletten: salie smaakt heel sterk, je hebt er maar enkele blaadjes van nodig.

Kookboek

Het recept 'Kipfilet met dragonsaus' is afkomstig uit het kookboek...

De complete Vlaamse keuken

Ilse D'hooge

De Vlaamse keuken kent een aantal klassiekers, zoals stoofvlees, hete bliksem, witlofgratin en asperges à la flamande. Chef Ilse D'hooge selecteerde 100... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • DinyWat doe ik met de andere helft van de bouillon?

    • redactie okoko receptenHartelijk dank voor je scherpe blik, Diny! We hebben het recept inmiddels aangepast, zodat alles weer klopt.

    reageren

  • JoanLekker en eenvoudig recept.

    reageren