Kokos-kipnuggets

  • 2 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boekweitmeel
  • 1 ei
  • 5 eetlepels amandelmeel
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 200 g kipfilet
  • 1 snuf chilipoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak 3 schaaltjes: 1 met boekweitmeel, 1 met losgeklopt ei en 1 met een mengsel van het amandelmeel, de kokos en een flinke snuf peper en zout.

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en het chilipoeder.

Haal de stukjes kipfilet eerst licht door de boekweitmeel, dan licht door het ei en vervolgens door het kokos-amandelmeelmengsel. Leg de nuggets op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Zet de nuggets in de oven en bak 15 minuten. Draai ze dan om en bak nog eens 15 minuten, tot ze krokant en gaar zijn.

Extra benodigd

Bakpapier

Serveertip

Lekker met een zelfgemaakt mosterdsausje van 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel azijn en 2 eetlepels mosterd!

Kookboek

Het recept 'Kokos-kipnuggets' is afkomstig uit het kookboek...

Het Skinny Six-kookboek

Elise Gruppen & Nina de Bruijn

Na het succes van 'Chickslovefood: het 5 or less-kookboek', is dit het veelgevraagde vervolg. 'Het Skinny Six-kookboek' bevat ruim 70 superhealthy recepten... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kipfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!