Kwartel recepten

Kwartel

Kwartel

Kleine trekvogel die van april tot oktober in Europa op open terrein verblijft. Hij is in het wild heel zeldzaam geworden. De Oost-Aziatische ondersoort wordt tegenwoordig voor de eieren en het vlees gefokt. Het vlees is fijn en smakelijk. Een in het wild levende kwartel die in de herfst geschoten wordt, mag nooit besterven. Hij wordt op dezelfde manier klaargemaakt als een gemeste kwartel, waarvan het vlees weliswaar minder vol is maar toch nog heel fijn smaakt. Kwartels wegen 150-200 g en worden na het ontweien meestal gebardeerd en geroosterd, gegrilleerd, gebakken, gestoofd of gevuld en opgediend op een sneetje brood. Kwaretleieren zijn zo groot als mirabellen. Ze zijn geelgroen met bruine spikkels en worden hardgekookt, in kleine cocottes of in gelei klaargemaakt.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: from my point of view | Shutterstock.com ]