bami recepten

recept
waardering
Bami

Bami recept (basis)

Vermeng in een kom 250 gram in reepjes gesneden varkensvlees met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry en 1 theelepel maïzena. Laat het een halfuur staan. Kook 300 gram mienestjes beetgaar in kokend water met wat zout, haal de nestjes na enkele minuten koken met twee vorken uit elkaar. Laat de mie in een vergiet uitlekken en spoel hem even onder de koude kraan. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok. Bak het vlees er, voortdurend omscheppend, snel in bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Maak 2 preien goed schoon en snijd ze in smalle ringen. Verhit 2 eetlepels olie en bak er, voortdurend omscheppend, de prei 1-2 minuten in aan. Voeg 100 gram in reepjes gesneden Chinese kool toe en laat het, onder voortdurend omscheppen, 1-2 minuten meebakken. Doe het vlees terug in de pan en schep er de mie door. Laat alles, voortdurend omscheppend, nog 2 minuten bakken. Schep er tot slot 100 g taugé door. Doe de bami over in een voorverwarmde schaal.

[ Bron: 'Margriet kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertentie)

Winterse smoothies

Met de koude en donkere wintermaanden in aantocht kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Deze smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten. Hierdoor krijgt je immuunsysteem de extra boost die het nodig heeft. Je hebt alleen een blender nodig om ze te maken.

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Mug cakes

    Mug cakes

    Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke... bekijk 'Mug cakes'

  • Kookboek Jamie's comfort food

    Jamie's comfort food

    'Jamie's comfort food' is met meer dan 100 recepten het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt... bekijk 'Jamie's comfort food'

  • Kookboek Rauw

    Rauw

    In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft... bekijk 'Rauw'

bekijk alle kookboeken