bami recepten

recept
waardering
Bami

Bami recept (basis)

Vermeng in een kom 250 gram in reepjes gesneden varkensvlees met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry en 1 theelepel maïzena. Laat het een halfuur staan. Kook 300 gram mienestjes beetgaar in kokend water met wat zout, haal de nestjes na enkele minuten koken met twee vorken uit elkaar. Laat de mie in een vergiet uitlekken en spoel hem even onder de koude kraan. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok. Bak het vlees er, voortdurend omscheppend, snel in bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Maak 2 preien goed schoon en snijd ze in smalle ringen. Verhit 2 eetlepels olie en bak er, voortdurend omscheppend, de prei 1-2 minuten in aan. Voeg 100 gram in reepjes gesneden Chinese kool toe en laat het, onder voortdurend omscheppen, 1-2 minuten meebakken. Doe het vlees terug in de pan en schep er de mie door. Laat alles, voortdurend omscheppend, nog 2 minuten bakken. Schep er tot slot 100 g taugé door. Doe de bami over in een voorverwarmde schaal.

[ Bron: 'Margriet kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken