Nigella Lawson: Thaise noedels met kaneel en garnalen

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, geschild en grof gehakt
  • 3 cm gember, geschild en in dunne reepjes
  • 1 steranijs
  • halflang of 1 kort kaneelstokje, in stukjes
  • 2-3 steeltjes met blad van 1 stengel bleekselderij, steeltjes in korte stukjes, blad grof gehakt
  • 1½ eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • ¼ theelepel gemalen witte peper
  • 1 theelepel kippenbouillonconcentraat
  • 1 eetlepel ketjap manis, of 1 eetlepel donkere sojasaus gemengd met 1 eetlepel donkerbruine suiker
  • 10 gepelde grote garnalen, ontdooid indien bevroren
  • 80 g mungbonennoedels (glasnoedels) of rijstvermicelli, geweekt en uitgelekt volgens aanwijzing op de verpakking
  • flinke snuf kaneelpoeder
  • flinke snuf kruidnagelpoeder

Bereiden

Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur. Voeg de knoflook, de gember, de steranijs, de kaneel en de stukjes selderijsteel toe en bak alles al roerend 1 minuut.

Roer beide soorten sojasaus door het mengsel, laat dit 30 seconden pruttelen en roer dan de oestersaus en de gemalen peper erdoor.

Voeg 100 ml koud water toe, gevolgd door het kippenbouillonconcentraat en de ketjap manis (of het mengsel van donkere sojasaus en donkerbruine suiker), roer alles goed door elkaar en breng alles aan de kook.

Voeg nu de garnalen toe en dompel ze onder in de vloeistof. Kook de garnalen zachtjes gaar.

Roer tot slot de uitgelekte noedels er goed doorheen (voor mij werkt dat het best met een pastavork in elke hand), zodat alles goed gemengd en de meeste donkere vloeistof geabsorbeerd is. Voeg de kaneel en de kruidnagel toe en roer alles weer door. Als je het gerecht niet uit de wok serveert, schep het dan in een schaal en strooi het achtergehouden gehakte selderijblad erover.

Tip

Gebruik bleekselderij met veel blad. En al doen de stengels zelf niet mee, snijd de dunne stelen tot waar de bladeren zitten klein en doe ze in het begin al in de wok, samen met de andere smaakmakers.

Bewaren

Laat restjes afkoelen, dek ze af en zet ze binnen 2 uur in de koelkast. Ze blijven 2 dagen goed. Koud smaken ze heerlijk.

Kookboek

Het recept 'Nigella Lawson: Thaise noedels met kaneel en garnalen' is afkomstig uit het kookboek...

Simply Nigella

Nigella Lawson

In 'Simply Nigella' geeft Nigella Lawson ruim 150 inspirerende én praktische recepten die moeiteloos in ons drukke leven passen. Lichte, eenvoudig te bereiden... lees verder

© Atlas Contact

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Noedels recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!