Pannenkoek met banaan en vanille

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 banaan (niet te rijp)
  • ½ theelepel verse vanille
  • 4 eiwitten
  • klontje roomboter
  • ½ eetlepel versgemalen lijnzaad
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Bereiden

Prak de banaan tot een mooie gladde mousse, voeg de vanille en eiwitten toe en meng het tot een beslag. Maak het beslag niet te luchtig, anders blijft het straks aan de koekenpan plakken.

Smelt een klontje roomboter in een middelgrote koekenpan en giet vervolgens het beslag erbij. Zet het vuur daarna iets lager en doe een deksel op de pan. Zodra de bovenkant 'droog' is, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant nog 1 minuut.

Leg de pannenkoek op een bord en strooi er wat lijnzaad en amandelschaafsel over.

Tip

Deze pannenkoek smaakt ook heerlijk met macadamiaroom. Blend 80 ml kokosmelk, 30 g macadamianoten, 2 eetlepels ahornsiroop tot een romige massa en giet dit over je pannenkoek.

Kookboek

Het recept 'Pannenkoek met banaan en vanille' is afkomstig uit het kookboek...

Superfoodrecepten

Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon

In het nieuwe kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon draait het allemaal om superfoods! Superfoods zijn al eeuwenoud, maar de... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!