Pannenkoeken met citrussaus

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels olie
  • 500 ml melk
  • boter
  • het sap van 4 sinaasappelen en 1 citroen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade

Bereiden

Zeef de bloem en vermeng met de eieren en de olie. Roer er dan beetje bij beetje de melk door tot een glad deeg. Laat het deeg even rusten.

Bak er kleine pannenkoekjes van en houd ze warm.

Laat intussen het sinaasappelsap en het citroensap tot de helft inkoken met de suiker. Roer er dan de sinaasappelmarmelade door. Dien de pannenkoekjes en de saus warm op.

Kookboek

Het recept 'Pannenkoeken met citrussaus' is afkomstig uit het kookboek...

Menu Maison

Livia Claessen & Henri Kleinblatt

Deze opvolger van het succesvolle boek 'Cuisine' telt 624 bladzijden met 300 lekkere, eerlijke gerechten en evenveel smakelijke foto's. Per maand worden je... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!