Pannenkoeken met kaas en spinazie

  • 4 personen
  • 90 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g spinazie, gekookt, uitgeknepen en fijngesneden (ca. 600 g vóór het koken) of 250 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeknepen
  • 125 g verse kaas van geiten-, schapen- of koemelk
  • 30 g geraspte kaas (bijv. Goudse, Leerdammer of cheddar)
  • een snufje versgeraspte nootmuskaat
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 40 g vers broodkruim
  • voor het beslag
  • 125 g bloem
  • 300 ml melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • boter, voor het bakken
  • voor de kaassaus
  • 2 eetlepels boter
  • 30 g bloem
  • 450 ml melk
  • 125 g geraspte kaas (bijv. Goudse, Leerdammer of cheddar)

Bereiden

Roer in een kom de spinazie, de verse kaas en de geraspte kaas door elkaar. Breng het mengsel op smaak met nootmuskaat en peper en roer het om tot het egaal is.

Zeef voor het beslag de bloem met een snufje zout boven een kom. Giet de helft van de melk erbij en voeg het ei toe. Klop het beslag glad. Giet al kloppend de rest van de melk erbij.

Verhit een lepeltje boter in een koekenpan op matig vuur. Giet langzaam wat beslag in de pan. Laat het uitlopen over de bodem, zodat het een dun laagje vormt. Bak de pannenkoek 2-3 minuten, tot de onderkant goudbruin is. Wip de pannenkoek om en bak hem aan de andere kant. Bak op deze manier 8 pannenkoeken.

Smelt voor de kaassaus de boter in een pannetje op laag vuur. Strooi de bloem in de gesmolten boter en kook hem 1 minuut. Schenk al roerend de melk erbij, scheutje voor scheutje. Wacht telkens tot het mengsel bijna kookt voordat je weer een scheutje toevoegt en roer de saus goed, zodat er geen klontjes in komen. Kook het mengsel door tot het indikt. Haal het pannetje van het vuur. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de geraspte kaas erdoor.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel het spinaziemengsel over de pannenkoekjes. Rol de pannenkoekjes op en leg ze in de beboterde ovenschaal. Giet de kaassaus erover uit. Roer in een kommetje de Parmezaanse kaas, het paprikapoeder en het broodkruim door elkaar. Strooi dit mengsel over de pannenkoekjes. Zet de schaal ca. 30 minuten in de oven, tot het paneerlaagje goudbruin is. Haal de schaal uit de oven en zet hem op tafel.

Kookboek

Het recept 'Pannenkoeken met kaas en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...

Van de melkboer

Leanne Kitchen

'Van de melkboer' vertelt je alles over kaas, room en melk. Met maar liefst 135 recepten, zowel zoete als hartige, variërend van alledaagse gerechten tot... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Pannenkoeken recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!