Pannenkoeken met koek- en speculaaskruiden

  • 8 pannenkoeken
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g bloem (of zelfrijzend bakmeel)
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 2 theelepels Silvo Koek & Speculaaskruiden
  • 70 g boter

Voorbereiden

Zeef de bloem met 1 mespunt zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren.

Voeg 200 ml melk toe en roer met een garde of handmixer het geheel tot een glad beslag. Verdun het beslag al roerende met de rest van de melk. Roer de koek- en speculaaskruiden erdoor en laat het beslag 30 minuten rusten.

Bereiden

Verhit een klontje boter in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.

Schep met een opscheplepel zoveel beslag in de pan dat de bodem bedekt is en laat het beslag met een draaiende beweging van de pan over de bodem uitvloeien.

Bak de pannenkoek op een matig hoog vuur tot de onderkant lichtbruin is.

Draai het vuur laag en wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is (2-3 minuten).

Keer de pannenkoek (met een pannenkoekmes) en bak de andere kant op een matig hoog vuur eveneens lichtbruin (½-1 minuut).

Laat de pannenkoek op een bord glijden en houd hem warm door het bord op een pan heet water te zetten. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken.

Bron

Het recept 'Pannenkoeken met koek- en speculaaskruiden' wordt je aangeboden door Silvo

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!