Peking pannenkoekjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Chinese pannenkoekjes (kant-en-klaar of zelfgemaakt, zie onderaan het recept)
  • 2 eetlepels bloem of fijne polenta
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 2 pakjes Alpro soya Reepjes licht gekruid
  • 250 g oesterzwammen
  • olijfolie
  • 1 potje pruimenchutney
  • 1 komkommer, in fijne reepjes (julienne)
  • 1 bosje lente-uitjes, in fijne reepjes (julienne)

Bereiden

Stoom de Chinese pannenkoekjes 20 minuten in een stoompan.

Maak een mengsel van de bloem en het vijfkruidenpoeder en meng dit met de licht gekruide Alpro soya Reepjes en de oesterzwammen.

Doe een ruime scheut olie in een voorverwarmde koekenpan en bak de reepjes en de oesterzwammen 5 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Smeer de gestoomde pannenkoek in met een beetje pruimenchutney en leg de komkommer, lente-uitjes, de reepjes en de oesterzwammen op de rand van de pannenkoek en rol deze vervolgens op.

Extra benodigd

Stoompan

Zelfgemaakte Chinese pannenkoekjes

Zeef 400 g bloem in een kom. Voeg 150 ml kokend water toe en roer alles goed door elkaar. Laat het bloemmengsel 5 minuten staan. Voeg 100 ml koud water toe en kneed het tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een rol met een diameter van ca. 5 cm. Snijd de deegrol in plakjes met een lengte van ca. 3 cm. Rol de deegplakjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot 'flensjes'. Stoom de flensjes 20 minuten boven kokend water in een stoompan.

Bron

Het recept 'Peking pannenkoekjes' wordt je aangeboden door Alpro soya

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!