Cannelloni met knolselderij en cantharellen

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 pak verse lasagnebladen
  • 1 knolselderij
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 1 pakje Alpro roya Reepjes licht gekruid
  • 250 g cantharellen, in grove stukken gescheurd
  • 1 pakje Alpro soya Cuisine (kookroom)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze dan op een schone droge theedoek of keukenpapier.

Schil de knolselderij en snijd hem door de helft. Snijd één helft in blokjes van 1 cm en zet deze apart. Snijd de andere helft in grove stukken en kook deze, met het deksel op de pan, in een beetje water met wat zout gaar.

Giet vervolgens de knolselderij af, schenk er een beetje Alpso soya Cuisine bij en pureer het geheel met een staafmixer tot puree.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg hier de uien en knoflook aan toe en smoor 5 minuten tot ze glazig worden.

Voeg de blokjes knolselderij en rozemarijn toe en laat het met het deksel op de pan 5 minuten pruttelen tot de knolselderij beetgaar is.

Voeg de Alpro soya Reepjes licht gekruid en de cantharellen toe en bak deze eventjes mee.

Meng de knolselderijpuree met het cantharellenmengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Leg het knolselderijmengsel op de lasagnebladen en rol deze op. Leg de cannelloni in een ovenschaal. Bedek de cannelloni met een scheutje Alpro Soya Cuisine en wat zout en peper. Rooster de schaal cannelloni ca. 5 minuten onder de grill.

Extra benodigd

Staafmixer

Bron

Het recept 'Cannelloni met knolselderij en cantharellen' wordt je aangeboden door Alpro soya

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Reacties op dit recept

  • KookclubIk ga dit vandaag eens maken maar met eekhoorntjesbrood.

    reageren