Linguine recepten

Linguine

Linguine

Pureer 2 kopjes verse basilicum, 40 g grof geraspte Parmezaanse kaas, 50 g geroosterde pijnboompitten en 2 teentjes knoflook met een eetlepel olijfolie in een blender. Voeg terwijl de moter draait geleidelijk ongeveer 125 ml olijfolie toe. Kook 400 g linguine in een pan met gezouten water tot hij net gaar is. Laat de linguine uitlekken. Schep de pasta in een grote schaal met de pesto en meng het geheel voorzichtig.

Linguine met rucola

Breng 2 liter kippenbouillon aan de kook. Kook 400 g linguine in de kippenbouillon beetgaar en giet de pasta af. Voeg 6 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd 175 g rucola in fijne reepjes en meng die op het laatste moment door de linguine. Schik op vier borden en serveer direct. Garneer desgewenst met geschaafde krullen Parmezaanse kaas.

[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]