Pasticcio met vermicelli

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 25 g boter, plus iets extra om in te vetten
  • 6 eetlepels broodkruim
  • 350 g vermicelli (of dunne spaghetti)
  • 250 g mozzarella, in blokjes
  • 100 g rauwe ham, in reepjes
  • 1 ei
  • 25 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Verhit de oven tot 200 °C (gasovenstand 6).

Beboter een ovenschaal en bestrooi hem met 4 eetlepels broodkruim.

Kook de vermicelli in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze weer in de pan en roer er de helft van de boter door.

Doe de helft van de vermicelli in de ovenschaal en verdeel er de mozzarella en ham over. Schep er de rest van de vermicelli op.

Klop het ei in een kom met de Parmezaanse kaas los, doe er zout en peper naar smaak bij en overgiet er de pasta mee. Bestrooi alles met de resterende broodkruim en verdeel er de rest van de boter er in vlokken over.

Zet het gerecht 20 minuten in de oven. Haal het eruit, laat het 5 minuten staan en zet het op tafel.

Kookboek

Het recept 'Pasticcio met vermicelli' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Pasta - paperback

diverse auteurs

Dit boek biedt meer dan 350 klassieke en moderne recepten voor pastagerechten: droge pasta, verse pasta, lang, kort, gevuld en in allerlei vormen. Uit alle... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer pasta recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!