Penne met tonijn, tomaat, ansjovis en olijven

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn in olie (à 185 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 390 g Heinz Tomatenblokjes met basilicum en oregano
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 g ansjovisfilets (blik), in stukjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 ml witte wijn
  • 400 g penne
  • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes

Bereiden

Giet de olie van de tonijn in een pan. Voeg de olijfolie toe en verwarm het. Voeg de tomatenblokjes met basilicum en oregano met de knoflook bij de olie en verwarm zachtjes 15 minuten.

Voeg de ansjovis met de tonijn en olijven, witte wijn en peper en zout toe. Laat de saus iets indikken.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en doe hem in een voorverwarmde schaal. Schenk de saus erop en strooi de bosuitjes erover.

Variatietip

Vervang Heinz Tomatenblokjes met basilicum en oregano door Heinz Tomatenblokjes naturel, Heinz Tomatenblokjes met knoflook of Heinz Tomato Frito.

Bron

Het recept 'Penne met tonijn, tomaat, ansjovis en olijven' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!