Spaghetti bolognese

  • 4 personen
  • 65 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 flinke klont boter (20 g)
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortels, in heel kleine stukjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • 400 g rundergehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 750 g gepelde tomaten uit blik
  • ½ theelepel oregano
  • 2 mespuntjes basterdsuiker
  • 3 takjes bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 g spaghetti
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Verhit de boter in een braadpan. Voeg de ui, wortelen en bleekselderij toe en bak ze ongeveer 6 minuten onder regelmatig omscheppen. Voeg het gehakt toe en bak het onder voortdurend omscheppen nog 5 minuten mee. Schenk de witte wijn erbij en verhit alles op laag vuur tot de wijn is verdampt.

Doe de gepelde tomaten inclusief het sap in een kom. Prak de tomaten met een vork een beetje fijn. Roer de oregano, suiker en peterselie erdoor.

Doe het tomatenmengsel en het laurierblaadje bij de inhoud in de braadpan. Breng op smaak met royaal peper en zout en roer goed. Laat de saus 40 minuten sudderen; roer af en toe.

Breng ca. 20 minuten voordat de saus klaar is een grote pan water aan de kook en voeg de olijfolie en een snufje zout toe. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking (8 tot 9 minuten).

Laat de gare spaghetti goed uitlekken en doe hem in een diepe kom of schaal. Overgiet de spaghetti met de bolognesesaus (verwijder het laurierblaadje) en serveer de spaghetti bolognese met Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti bolognese' is afkomstig uit het kookboek...

Pasta & lasagne

Aude de Galard & Leslie Gogois

Ontdek hoe lekker pasta- en lasagnegerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de recepten uit dit boek is de bereiding heel eenvoudig... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (26 stemmen)

Spaghetti recept tips

Reacties op dit recept

  • RalphVoeg tijdens de sudderperiode wat bouillon toe. Naarmate de suddertijd langer duurt, wordt de smaak van de saus rijker.

    reageren

  • ClaudiaIk mis de knoflook. En probeer eens kalfsgehakt in plaats van rund, is nog lekkerder.

    reageren

  • BettyIk mis de knoflook ook, maar vooral die paar ansjovisjes! Rode wijn ipv. witte wijn is ook erg lekker.

    reageren

  • AnkeLekker recept! Ik miste ook inderdaad de knoflook, die heb ik er dus ook aan toegevoegd. Verder heb ik er ook nog een paprika en tomatenpuree bijgedaan.

    reageren