Spaghetti met Parmezaanse kaas, citroen en knoflook

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels notige olijfolie
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 300 g spaghetti

Bereiden

Doe de knoflook in een vijzel of keukenmachine. Maal de knoflook fijn, voeg de olijfolie, driekwart van de Parmezaanse kaas en ruim citroensap toe. Maal alles samen tot een gladde substantie. Proef en voeg eventueel zout toe.

Kook de spaghetti. Meng de saus door de warme pasta en serveer onmiddellijk. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Extra benodigd

Vijzel of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Spaghetti met Parmezaanse kaas, citroen en knoflook' is afkomstig uit het kookboek...

Olijfolie

Manfred Meeuwig

Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Spaghetti recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!