Spaghetti met verse tomatensaus en Parmezaanse courgette

  • 4 personen
  • 75 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de verse tomatensaus
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • voor de courgette
  • 1 grote courgette
  • 125 ml olijfolie, om in te bakken
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • voor de pasta
  • 500 g spaghetti
  • 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij

Bereiden

Voor de saus: snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en dompel ze 1 minuut in kokend water. Doe ze over in koud water en trek de schillen eraf. Snijd de tomaten fijn.

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de uisnippers op laag vuur tot ze echt helemaal zacht en goudbruin zijn (er is niets zo erg als tijdens het eten rauwe stukjes ui in de saus proeven). Voeg de tomaten en zout en peper toe en laat de saus ongeveer 1 uur op laag vuur zachtjes trekken, tot het mengsel precies de juiste dikte heeft. Ik vind: hoe langer de saus pruttelt, hoe intenser de smaak.

Voor de courgette: snijd de courgette in dunne plakken, verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg er een enkele laag courgette in, strooi er wat zout over en bak ze aan één zijde goudbruin. Draai ze om en bak ook de andere zijde. Doe ze over op een schaal en bestrooi ze royaal met Parmezaanse kaas.

Kook de spaghetti in kokend gezouten water 'al dente', laat even uitlekken en roer de tomatensaus en basilicum erdoor. Zet de schaal met courgette op tafel, leg op elk bord één of twee plakken en eet ze bij de pasta. De courgette kun je ook serveren als onderdeel van een antipastischotel of als bijgerecht.

Kookboek

Het recept 'Spaghetti met verse tomatensaus en Parmezaanse courgette' is afkomstig uit het kookboek...

Rosa's Italiaanse keuken

Rosa Mitchell

'Rosa's Italiaanse keuken' biedt recepten om alles zelf en vers te maken: van gemarineerde olijven tot salami, van ingemaakte artisjokken tot goedgevulde soepen... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Spaghetti recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!