tagliatelle recepten

recept
waardering
  • 1
Tagliatelle

Tagliatelle

'Tagliare' betekent snijden - veel Italiaanse mama's maken nog altijd hun eigen tagliatelle door vellen pastadeeg op te rollen en in linten te snijden. Tagliarelli is een synoniem voor tagliatelle, hoewel er soms een smallere pasta mee wordt bedoeld. Ook tagliarellini, taglierini, tagliatelline en tagliolini zijn smaller. Per producent kunnen ze verschillen in breedte en dikte. Meestal zijn tagliatelle 8 tot 10 mm breed en 0,8 mm dik, terwijl de verkleinde soorten aanzienlijk smaller zijn, ongeveer 3 mm. In het zuiden van Italië wordt tagliatelle soms bavette genoemd, maar eigenlijk is dat een dunnere soort.

Tagliatelle recept tips

Lekker: tagliatelle met tomaat en basilicum van The River Cafe. Liever wat sneller klaar? Dan is Bill Grangers tagliatelle met kip en sperzieboontjes een aanrader. Klassieker: tagliatelle bolognese van Onno Kleyn.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Vis uit blik

    Vis uit blik

    In 'Vis uit blik' laat Bart van Olphen je zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt, van tonijn, zalm, krab... bekijk 'Vis uit blik'

  • Kookboek Viva Arabia

    Viva Arabia

    In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in... bekijk 'Viva Arabia'

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

bekijk alle kookboeken