tagliatelle recepten

recept
waardering
  • 1
Tagliatelle

Tagliatelle

'Tagliare' betekent snijden - veel Italiaanse mama's maken nog altijd hun eigen tagliatelle door vellen pastadeeg op te rollen en in linten te snijden. Tagliarelli is een synoniem voor tagliatelle, hoewel er soms een smallere pasta mee wordt bedoeld. Ook tagliarellini, taglierini, tagliatelline en tagliolini zijn smaller. Per producent kunnen ze verschillen in breedte en dikte. Meestal zijn tagliatelle 8 tot 10 mm breed en 0,8 mm dik, terwijl de verkleinde soorten aanzienlijk smaller zijn, ongeveer 3 mm. In het zuiden van Italië wordt tagliatelle soms bavette genoemd, maar eigenlijk is dat een dunnere soort.

Tagliatelle recept tips

Lekker: tagliatelle met tomaat en basilicum van The River Cafe. Liever wat sneller klaar? Dan is Bill Grangers tagliatelle met kip en sperzieboontjes een aanrader. Klassieker: tagliatelle bolognese van Onno Kleyn.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken