tagliatelle recepten

recept
waardering
  • 1
Tagliatelle

Tagliatelle

'Tagliare' betekent snijden - veel Italiaanse mama's maken nog altijd hun eigen tagliatelle door vellen pastadeeg op te rollen en in linten te snijden. Tagliarelli is een synoniem voor tagliatelle, hoewel er soms een smallere pasta mee wordt bedoeld. Ook tagliarellini, taglierini, tagliatelline en tagliolini zijn smaller. Per producent kunnen ze verschillen in breedte en dikte. Meestal zijn tagliatelle 8 tot 10 mm breed en 0,8 mm dik, terwijl de verkleinde soorten aanzienlijk smaller zijn, ongeveer 3 mm. In het zuiden van Italië wordt tagliatelle soms bavette genoemd, maar eigenlijk is dat een dunnere soort.

Tagliatelle recept tips

Lekker: tagliatelle met tomaat en basilicum van The River Cafe. Liever wat sneller klaar? Dan is Bill Grangers tagliatelle met kip en sperzieboontjes een aanrader. Klassieker: tagliatelle bolognese van Onno Kleyn.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Onmisbare klassiekers

    Onmisbare klassiekers

    Wie kan die old-time favorites uit moeders keuken weerstaan? Zelfgemaakte frietjes, risotto, paella... Smul van 85... bekijk 'Onmisbare klassiekers'

  • Kookboek Licht!

    Licht!

    In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn... bekijk 'Licht!'

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

bekijk alle kookboeken