Plaatpizza met courgette en havermoutbodem

  • 2 personen
  • 50 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g havermout
  • 12 zongedroogde tomaatjes (uit een pot met olie)
  • 2 eieren
  • 10 eetlepels tomatensaus
  • 1 courgette
  • 6 eetlepels Hüttenkäse of cottage cheese

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de havermout samen met 8 zongedroogde tomaten, de eieren, 1 eetlepel olie uit het tomatenpotje en 190 ml water in een keukenmachine. Mix tot een glad mengsel.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en smeer het mengsel uit tot een dikte van maximaal een halve centimeter. Je kunt 1 grote plaatpizza maken, of 2 kleinere ronde. Schuif de plaat in de oven en bak 10 minuten, zodat de bodem al een beetje stevig wordt.

Terwijl de bodem bakt, snijd je de courgette in heel dunne plakjes, de overgebleven tomaatjes in reepjes en meng je de Hüttenkäse met peper en zout.

Haal de pizzabodem uit de oven en besprenkel met nog wat olie uit het potje. Besmeer de bodem nu met de tomatensaus en beleg dakpansgewijs met de courgette. Maak af met de tomaatjes en Hüttenkäse en schuif de oven in. Bak goudbruin in ongeveer 30 minuten.

Extra benodigd

Keukenmachine, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Plaatpizza met courgette en havermoutbodem' is afkomstig uit het kookboek...

Het Skinny Six-kookboek

Elise Gruppen & Nina de Bruijn

Na het succes van 'Chickslovefood: het 5 or less-kookboek', is dit het veelgevraagde vervolg. 'Het Skinny Six-kookboek' bevat ruim 70 superhealthy recepten... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!