Snelle paella met garnalen en chorizo

  • 6 personen
  • 45 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 60 ml (4 eetlepels) olijfolie
  • 15 middelgrote garnalen, ongepeld
  • 2 chorizoworstjes, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tomaten, in stukken
  • 2 piquillopepertjes of 1 hele rode paprika (uit pot), in stukjes
  • 1½ theelepel gerookte of zoete paprikapoeder
  • 375 ml kippenbouillon
  • ½ theelepel saffraandraadjes, geweld in 60 ml droge witte wijn
  • 330 g paellarijst
  • 30 g verse bladpeterselie, gescheurd
  • 6 partjes citroen

Bereiden

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan (25 cm) op middelhoog vuur. Doe de garnalen in de pan en bak ze in 3 tot 5 minuten roze. Schep ze in een kom en zet deze opzij. Doe de chorizo in de pan en bak de plakjes in 4 tot 5 minuten bruin en knapperig. Schep ze in de kom met de garnalen.

Doe de resterende 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de knoflook en ui in 3 tot 4 minuten glazig en goudbruin. Doe de tomaten, pepertjes (of paprika) en paprikapoeder. Laat dit, regelmatig omscheppend, in ca. 5 minuten indikken tot het meeste kookvocht is verdampt.

Breng in een kleine steelpan de bouillon aan de kook met het saffraanmengsel. Zet het vuur lager en laat dit even doorkoken.

Roer de rijst door het tomatenmengsel en bak het 2 minuten. Giet de bouillon over de rijst, schep alles door en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en laat de rijst 8 tot 10 minuten koken tot al het vocht is geabsorbeerd. Roer de rijst niet door.

Doe de garnalen en chorizo erbij en duw ze onder de rijst. Dek de pan af met aluminiumfolie en laat het geheel nog ca. 10 minuten koken tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de paella nog 5 minuten staan. Haal de folie van de pan en strooi de peterselie over de paella. Garneer het gerecht met citroenpartjes.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Snelle paella met garnalen en chorizo' is afkomstig uit het kookboek...

Stoven, grillen, bakken, braden in gietijzeren pannen

Valerie Aikman-Smith

Bak, braad, stoof, sudder, rooster en gril jezelf door deze heerlijke recepten. Bijzondere gerechten, speciaal uitgekozen voor het gebruik van gietijzeren... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Paella recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!