Caesar salade recepten

Caesar salade

Caesar salade

De Italiaans-Amerikaanse Caesar Cardini maakte in de jaren twintig van de vorige eeuw in Mexico voor het eerst de salade die naar hem is genoemd. Deze salade bevat altijd verse croutons, knapperige blaadjes sla, zachtgekookte eieren, citroensap, olijfolie, worcestersaus en Parmezaanse kaas, maar geen enkel ingrediënt mag overheersen.

Caesar salade recept

Rooster een dikke plak brood aan beide kanten, verwijder de korst en snijd er dobbelsteentjes van. Verhit olie in een koekenpan en voeg een geplet teentje knoflook en het brood toe. Bak de croutons rondom mooi bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak een dressing van het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels maïskiemolie, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel kappertjes, 3 ansjovisfilets, 1 teentje fijngehakt knoflook en 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas. Schep de dressing door 1 losgehaalde krop Romaanse sla. Verdeel de sla over vier borden en garneer de Caesar salade met de croutons en krullen Parmezaanse kaas.

[ Beeld: alisafarov | Shutterstock.com ]