fruitsalade recepten

recept
waardering
Fruitsalade

Fruitsalade

Schil 2 perziken en snijd ze in elk in 8 partjes. Halveer de partjes. Was 250 g aardbeien halveer ze. Snijd grote aardbeien in vieren. Was 200 g frambozen en 200 g blauwe bessen voorzichtig in een zeef onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Roer in een schaal 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel balsamicoazijn door elkaar. Schep het fruit erdoor. Laat de salade in de koelkast in ca. 1 uur koud worden en de smaak goed door trekken. Serveer de fruitsalade met half stijfgeklopte vanilleroom (van 1/8 liter slagroom en 2 zakjes vanillesuiker) of met een bolletje roomijs.

Fruitsalade met vanilleroom

Was 250 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd grote exemplaren in vieren. Was 250 g kersen en verwijder de pitten. Was 200 g aalbessen en ris ze boven een goed afsluitbare kom. Schep de aardbeien, kersen, 200 g frambozen en 200 g blauwe bessen erdoor. Schep 50 g witte basterdsuiker en 50 ml crème de cassis of limonadesiroop erdoor. Laat de fruitsalade in de koelkast door en door koud worden. Klop 200 ml crème fraĆ®che met 2 eetlepels poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker stijf. Schep de fruitsalade in schaaltjes en schep er een flinke lepel vanilleroom op.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken