Griekse salade

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Grieks
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 237 kcal
  • 8 g eiwit
  • 18 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 pruimtomaten, in dunne plakjes
  • 2 komkommers, grof gesneden
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 75 g kalamata-olijven, zonder pit
  • 150 g feta, grof verkruimeld
  • 2 eeetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels verse oregano

Bereiden

Meng de tomaten, komkommer, ui, olijven en feta in een grote kom.

Doe de olijfolie, het citroensap en de oregano in een afsluitbare pot en schud krachtig. Druppel de dressing over de salade.

Griekse salade

Deze knapperige salade komt overal ter wereld op tafel, niet alleen in Griekenland. De enige verplichte ingrediënten zijn feta, tomaten en uien. Gebruik uw fantasie en voeg kappertjes, hardgekookte eieren en rode of groene paprika's toe - ingrediënten die voor extra pit zorgen, zijn altijd goed.

Kookboek

Het recept 'Griekse salade' is afkomstig uit het kookboek...

Salades

diverse auteurs

'Salades' heeft als uitgangspunt om zowel klassiekers zoals de Caesarsalade en Salade Niçoise op te nemen, als verrassend nieuwe recepten. Een salade is... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Griekse salade recept tips

Reacties op dit recept

  • corrieIk wil graag weten welke olijfolie er word gebruikt in de salade.

    • GustavNatuurlijk een olijfolie van eerste persing. Ik gebruik het liefst olijfolie uit de streek van Lucca in Italië. Het is zacht van smaak en heel fruitig.

    reageren

  • JennyIs 2 komkommers niet te veel in dit recept voor 4 personen...?

    • EdoHier zijn niet de standaard-komkommers bedoeld die wij kennen, maar de (veel) kleinere Turkse komkommer. En daar heb je er wel 2 van nodig voor 4 personen...

    reageren

  • RitaJe moet natuurlijk wel Griekse olijfolie gebruiken, geen Italiaanse?

    reageren