Koolsalade van rode kool met appel, krenten en zonnebloempitjes

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 grote Granny Smith appel, in dunne plakjes
  • 400 g rode kool, heel dun gesneden
  • 35 g zonnebloempitjes, ongezouten en geroosterd
  • 30 g krenten
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
  • 1½ eetlepel ciderazijn

Bereiden

Doe de appel in een grote kom. Voeg de kool, zonnebloempitjes en krenten toe, en meng goed door elkaar.

Besprenkel met olie en azijn en bestrooi met zout en peper. Meng goed door elkaar. Proef of alles nu op smaak is en voeg eventueel meer zout en peper toe.

Opmerking

Koolsla wordt in Amerika standaard geserveerd bij een barbecue. Iets minder bekend, maar net zo lekker is deze winterse variant. Knapperig en kleurig, met het zoetzure van het fruit en de smakelijke pitjes. Deze salade is heerlijk fris, in tegenstelling tot de stevige kost die je in de winter vaak eet.

Kookboek

Het recept 'Koolsalade van rode kool met appel, krenten en zonnebloempitjes' is afkomstig uit het kookboek...

Salade, heerlijk vers & gezond

Mindy Fox

Iedereen houdt van salade met verse ingrediënten, eenvoudig samen te stellen en vol gezonde groenten, fruit, proteïnen en noten. In dit boek vind je... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Koolsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!