rundvleessalade recepten

recept
waardering
Rundvleessalade

Rundvleessalade

Meng 100 ml olijfolie, het sap van een halve citroen, 2 geperste teentjes knoflook, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn tot een marinade. Leg 2 entrecotes van ongeveer 150 g per stuk in de marinade en zet 6 uur in de koelkast. Haal de entrecotes uit de marinade en laat uitlekken. Laat de entrecotes in ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen. Maak een dressing door 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel honing en 1 theelepel mosterd te mengen. Druppel er langzaam 6 eetlepels zonnebloemolie bij zodat een gebonden dressing ontstaat. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Verdeel blaadjes kropsla, rucola en waterkers over vier borden. Lepel de dressing er overheen. Verhit een grillpan en bak hierin de entrecotes 1 minuut aan weerszijden. Snijd de entrecotes in dunne plakken en verdeel deze over de rundvleessalade.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken