rundvleessalade recepten

recept
waardering
Rundvleessalade

Rundvleessalade

Meng 100 ml olijfolie, het sap van een halve citroen, 2 geperste teentjes knoflook, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn tot een marinade. Leg 2 entrecotes van ongeveer 150 g per stuk in de marinade en zet 6 uur in de koelkast. Haal de entrecotes uit de marinade en laat uitlekken. Laat de entrecotes in ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen. Maak een dressing door 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel honing en 1 theelepel mosterd te mengen. Druppel er langzaam 6 eetlepels zonnebloemolie bij zodat een gebonden dressing ontstaat. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Verdeel blaadjes kropsla, rucola en waterkers over vier borden. Lepel de dressing er overheen. Verhit een grillpan en bak hierin de entrecotes 1 minuut aan weerszijden. Snijd de entrecotes in dunne plakken en verdeel deze over de rundvleessalade.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken