rundvleessalade recepten

recept
waardering
Rundvleessalade

Rundvleessalade

Meng 100 ml olijfolie, het sap van een halve citroen, 2 geperste teentjes knoflook, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn tot een marinade. Leg 2 entrecotes van ongeveer 150 g per stuk in de marinade en zet 6 uur in de koelkast. Haal de entrecotes uit de marinade en laat uitlekken. Laat de entrecotes in ongeveer 1 uur op kamertemperatuur komen. Maak een dressing door 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel honing en 1 theelepel mosterd te mengen. Druppel er langzaam 6 eetlepels zonnebloemolie bij zodat een gebonden dressing ontstaat. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Verdeel blaadjes kropsla, rucola en waterkers over vier borden. Lepel de dressing er overheen. Verhit een grillpan en bak hierin de entrecotes 1 minuut aan weerszijden. Snijd de entrecotes in dunne plakken en verdeel deze over de rundvleessalade.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Licht!

    Licht!

    In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn... bekijk 'Licht!'

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

  • Kookboek Vegatopia

    Vegatopia

    No-nonsense vega-inspiratie voor elke dag: 'Vegatopia - het kookboek' staat boordevol lekkere, originele en vegetarische... bekijk 'Vegatopia'

bekijk alle kookboeken