Salade niçoise

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 aardappelen of 8 krieltjes, in blokjes
  • 200 g fijne prinsessenbonen
  • 4 eieren
  • 1 kropsla
  • 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 eetlepel zwarte olijven, in schijfjes
  • 3 blikjes tonijn, uitgelekt
  • 1 blikje ansjovisfilets in olie, uitgelekt
  • 1 eetlepel kappertjes (eventueel)
  • voor de vinaigrette
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Kook de prinsessenbonen beetgaar. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in vieren. Verwijder de buitenste bladeren van de sla, snijd de stronk eruit en was de blaadjes. Meng voor de vinaigrette de sjalot met de olijfolie en balsamicoazijn. Kruid naar smaak met peper.

Verdeel de sla over vier borden. Schik de lauwe aardappelblokjes, prinsessenbonen, blokjes tomaat, uienringen, zwarte olijven en partjes ei op de sla. Verdeel de tonijn en de ansjovisfilets over de borden. Schenk de vinaigrette over de salade en werk eventueel af met de kappertjes.

Kookboek

Het recept 'Salade niçoise' is afkomstig uit het kookboek...

Budgetkoken

Marleen van Gaver

Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Salade niçoise recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!