spinaziesalade recepten

recept
waardering
Spinaziesalade

Spinaziesalade met tomaten

Was 500 g spinazie in ruim water en laat de bladeren goed uitlekken. Verwijder de stelen en scheur grote bladeren in stukjes. Was 6 tomaten en snijd ze in plakjes. Pers 2 citroenen uit. Klop 100 ml olijfolie en ½ eetlepel balsamicoazijn door het citroensap. Verdeel 100 g gorgonzola in stukjes en meng ook deze door de dressing. Rooster 2 eetlepels pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep de spinazie en tomaten in een slaschaal door elkaar en schenk de dressing erover. Strooi de pijnboompitten over de spinaziesalade.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken