Tomatensalade recepten

Tomatensalade

Tomatensalade

Insalata caprese, de klassieke tomatensalade, komt van oorsprong uit Campania, het grote landbouwgebied van Italië waar ook de mozzarella di bufala vandaan komt. De verse kaas, gemaakt van buffelmelk, is een belangrijk onderdeel van een klassieke caprese. Er wordt beweerd dat de ingrediënten van de salade zijn bedoeld om de kleuren van de Italiaanse vlag te vertegenwoordigen: helderrode tomaten, melkwitte mozzarella en het felle groen van basilicum.

Tomatensalade recept

Basisrecept voor tomatensalade met mozzarella. Ontvel 4 tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd 200 g mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over 4 borden en bedek ze elk met plakjes mozzarella. Strooi er zout, peper en gehakt vers basilicumblad over en besprenkel het geheel met een paar druppels azijn en wat olijfolie. Dien de tomatensalade op kamertemperatuur op.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]