tomatensalade recepten

recept
waardering
  • 1
Tomatensalade

Tomatensalade

Insalata caprese, de klassieke tomatensalade, komt van oorsprong uit Campania, het grote landbouwgebied van Italië waar ook de mozzarella di bufala vandaan komt. De verse kaas, gemaakt van buffelmelk, is een belangrijk onderdeel van een klassieke caprese. Er wordt beweerd dat de ingrediënten van de salade zijn bedoeld om de kleuren van de Italiaanse vlag te vertegenwoordigen: helderrode tomaten, melkwitte mozzarella en het felle groen van basilicum.

Tomatensalade recept

Basisrecept voor tomatensalade met mozzarella. Ontvel 4 tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd 200 g mozzarella in dunne plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over 4 borden en bedek ze elk met plakjes mozzarella. Strooi er zout, peper en gehakt vers basilicumblad over en besprenkel het geheel met een paar druppels azijn en wat olijfolie. Dien de tomatensalade op kamertemperatuur op.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

  • Kookboek Ceviche

    Ceviche

    Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet... bekijk 'Ceviche'

  • Kookboek Soep simpel

    Soep simpel

    Verras met zelfgemaakte soep! Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen: 100 heerlijke recepten om... bekijk 'Soep simpel'

bekijk alle kookboeken