Tomatensalade met tijmcroutons

  • 10 personen
  • 20 min
  • waardering 6,8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 kg gemengde tomaten, bijv. vleestomaten, pruimtomaten, gele tomaten, kerstomaten en groene tomaten
  • 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes
  • 70 g rucola
  • voor de dressing:
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 200 ml limoensap
  • 2 eetlepels korianderzaad, gemalen
  • 200 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ rode Spaanse peper
  • voor de croutons
  • 4-5 sneetjes brood
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • olijfolie

Bereiden

Snijd de tomaten in even grote stukken. Schep de lente-uitjes en de rucola erdoor.

Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout. Schenk de dressing over de salade. Laat voor het opdienen ca. 1 uur staan.

Breek het brood in grove stukken. Fruit de knoflook en de tijm in olie. Voeg de stukken brood toe en bak ze goudbruin. Laat ze uitlekken op papier. Verwijder de knoflook en de tijm en geef de stukken brood bij de tomatensalade.

Kookboek

Het recept 'Tomatensalade met tijmcroutons' is afkomstig uit het kookboek...

Aan tafel met Camilla Läckberg

Camilla Läckberg

Bestsellerauteur Camilla Läckberg duikt de keuken in. Gerechten to die for! Naast haar passie voor thrillers deelt Camilla met haar vriend chef-kok Christian... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Tomatensalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!