Venkelsalade met bloedsinaasappel

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol, in de lengte gehalveerd, kern verwijderd en in dunne plakken
  • 3 radijsjes, in dunne plakjes
  • 3 bloedsinaasappels, schil en witte vlies verwijderd, in schijfjes
  • 1 grote avocado, in kwarten en in plakken
  • de pitjes van een halve granaatappel
  • 2 eetlepels dilletopjes
  • voor de dressing
  • 2 eetlepels vers bloedsinaasappelsap
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel dijonmosterd

Bereiden

Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote serveerkom, schenk de dressing erover en schep alles voorzichtig door elkaar. Serveer direct.

Kookboek

Het recept 'Venkelsalade met bloedsinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...

Uit Marokko

Rob Palmer & Sophia Palmer

Ontdek de veelzijdigheid van de Marokkaanse keuken met 'Uit Marokko'. Dit bijzondere kookboek neemt de lezer mee op een culinaire reis door Marokko; van de... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Venkelsalade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!