Witlofsalade recepten

Witlofsalade

Witlofsalade

Witlofsalade met groene appel, langoustines en kip (4 personen). Snijd struikjes witlof in smalle reepjes. Was ze goed en laat ze uitlekken. Snijd 2 groene appels in stuken en verwijder het klokhuis. Snijd ze in dunne plakjes en leg ze als een waaier op 4 borden. Snijd 1 drumstick van een kip in plakjes en marineer ze 5 minuten in 1 eetlepel sojasaus. Rol ze door de bloem en frituur ze 2 minuten op 180 °C om ze krokant te maken. Bak 12 langoustines even in wat olijfolie. Meng de reepjes witlof met 2 eetlepels olijfolie, wat mosterd en 2 eetlepels balsamicoazijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schik het witlof op de appelwaaiers, leg er de langoustines en de gefrituurde kip op en garneer met wat vers korianderblad.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Margouillat photo | Shutterstock.com ]