Mayonaise

  • 250 ml mayonaise
  • 10 min
  • waardering 7,9
  • Sauzen / dips
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • ¾ theelepel mosterdpoeder
  • 240 ml lichte olijfolie
  • 1 eetlepel witte azijn

Bereiden

Meng de eidooiers, ½ theelepel zout en het mosterdpoeder in een middelgrote kom. Voeg de olie geleidelijk en al roerend in een dun, gelijkmatig straaltje toe tot het mengsel dik wordt. (U moet de olie geleidelijk toevoegen om schiften te voorkomen. Als het mengsel schift, klop er dan 1 eetlepel heet water door.) Roer de azijn erdoor.

Zo kan het ook: mix de eidooiers, ½ theelepel zout en het mosterdpoeder glad in de keukenmachine. Voeg de olie door de vulopening in een dun, gelijkmatig straaltje toe terwijl de machine langzaam draait. Voeg de azijn toe en mix de mayonaise tot de gewenste consistentie is bereikt.

Bewaren

U kunt de zelfgemaakte mayonaise in een pot met schroefdeksel tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Mayonaise' is afkomstig uit het kookboek...

Sauzen & dressings

diverse auteurs

Een goede saus of dressing maakt uw gerecht helemaal af. Van de bekende klassieke sauzen tot de heerlijkste dressings die u serveert bij salades: alle mogelijke saus... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Mayonaise recept tips

Reacties op dit recept

  • kelvinDit recept is goed, alleen moet je iets heel belangrijks veranderen. U geeft aan dat uw recept vegetarisch is. Dat is het dus zeker niet!!. Ei is namelijk niet vegetarisch maar gevogelte.

    reageren

  • joeriEi past perfect in een vegetarisch dieet, aangezien er verschillende soorten vegetariërs zijn. De definitie van vegetariër is: hij/zij die die geen producten EET die verkregen zijn door het DODEN van dieren. Bent u daarintegen veganist, dan eet u ook geen ei. Ik wilde u deze informatie niet onthouden.

    reageren

  • PascaleVeganisten eten niets dierlijks, vegetariërs eten wel eieren en boter ed.

    reageren

  • JorisWat is de reden dat de mayonaise maar 3 dagen te bewaren is? Vanwege de rauwe eieren? En als ik de mayonaise van gepasteuriseerde eieren maak, kan ik hem dan langer bewaren?

    reageren