pastasaus recepten

recept
waardering
Pastasaus

Pastasaus

Pasta's worden gemaakt als aanvulling op bepaalde sauzen. De vormen zijn vaak zowel lisci (glad) als rigati (geribbeld) verkrijgbaar en horen geserveerd te worden met net genoeg pastasaus om ze te bedekken. Kleine pastavormen (alfabeto, ditalini, orzo en stelline): bekend als pastina, worden in de soep gedaan. Ze zijn er in heel veel verschillende vormen, zoals letters, cijfers en sterretjes. Lange pasta (trenette, linguine, spaghetti, bucatini en ziti): kunnen het beste gegeten worden met fijne sauzen, zoals pesto-, tomaten- of gehaktsaus, die eraan vast blijven plakken. Ze worden ook in pasticcios gebruikt. Lintpasta (tagliatelle, fettuccine): serveer ze met simpele, verse, kruidige sauzen, zoals truffelsaus, romige paddestoelensaus of een hamsaus. Pastavormpjes (fusilli, lumache, orecchiette): serveer ze met wat dikkere, vollere sauzen, die in de vormpjes blijven zitten. Pastavormpjes combineren ook goed met sauzen met worst, zeebanket of groente, of met op soep lijkende gerechten, zoals pasta e fagioli. Gevulde pasta (cappelletti, tortelli, ravioli): omdat ze zelf al een kruidige vulling van vlees, pompoen of spinazie hebben, smaken ze goed met een simpele saus van boter en salie, verse tomatensaus of in pasta in brodo.

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Vis uit blik

    Vis uit blik

    In 'Vis uit blik' laat Bart van Olphen je zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt, van tonijn, zalm, krab... bekijk 'Vis uit blik'

  • Kookboek Viva Arabia

    Viva Arabia

    In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in... bekijk 'Viva Arabia'

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

bekijk alle kookboeken