Avocadosoep recepten

Avocadosoep

Avocadosoep

Snijd 1 grote rijpe avocado doormidden, haal de pit eruit en doe het vruchtvlees in een schaal. Voeg 1 theelepel citroensap toe en maak de vrucht met een vork of met een mixer heel fijn. Voeg 1 stengel fijngehakte bleekselderij, 300 ml yoghurt, 1½ theelepel tomatenpuree, een beetje tabasco en zoveel kippenbouillon (ca. 150 ml) dat je een vloeibare massa krijgt. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Zet de schaal in een kom met ijsblokjes ca. 30 minuten in de koelkast. Laat niet langer dan 1 uur in de koelkast staan, anders verkleurt de avocado. Serveer de koude avocadosoep in soepkoppen en garneer met gesnipperd bieslook.

Koude avocadosoep met croutons

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 3 sneetjes witbrood zonder korst in kleine blokjes en schep deze om met 2 eetlepels olijfolie. Spreid de broodblokjes uit op een bakplaat en laat ze in de oven in 10-15 minuten goudbruin worden. Laat de croutons afkoelen. Halveer 2 rijpe avocado's en schep het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg sap van een halve citroen, 15 g verse basilicum en 500 ml koude kippenbouillon toe en pureer alles tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem in de koelkast minstens 1 uur goed koud worden. Schep de avocadosoep in glazen en strooi de croutons erin.

[ Beeld: PooM Photographer | Shutterstock.com ]