Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 25
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.8
    obv 13 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

bevat per portie

  • 215 kcal
  • 6 g eiwit
  • 18 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g bloemkoolroosjes
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 theelepels tijm
  • 1 liter kruidenbouillon of kippenbouillon
  • 1 eidooier
  • 125 ml slagroom
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de bloemkoolroosjes en de blokjes aardappel met de tijm erdoor en voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en kook de bloemkool in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Pureer alles met een staafmixer tot een mooie gladde soep.

Klop in een kom de eidooier los met de slagroom en roer er enkele lepels hete soep door. Voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe en warm de soep nog heel even door tot de soep nog iets dikker wordt, maar laat de soep niet meer koken. Voeg zout, peper en wat nootmuskaat naar smaak toe. Schep de bloemkoolsoep in mooie kommen en strooi de kaas en peterselie erin.

Het recept 'Bloemkoolsoep' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • Petu Wanneer moet de tijm erbij?
    • Ineke Tegelijk met de bloemkool en de aardappel, zo staat het ook beschreven. Succes en laat het je smaken !
    reageren
  • carla Culinair soepje! Ik heb ipv slagroom een pakje Oat cream (haver-room) gebruikt. Carla
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek De perfecte Preston

    De perfecte Preston

    In 'De perfecte Preston' deelt Matt Preston zijn ultieme keukengeheimen. Zijn 300 tips zorgen ervoor dat iedereen... bekijk 'De perfecte Preston'

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

bekijk alle kookboeken