bruine bonensoep recepten

recept
waardering
Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

Week 400 g gewassen bruine bonen gedurende ten minste 12 uur in 2½ liter koud water. Kook de bruine bonen in het weekwater in een gesloten pan in ca. 2 uur gaar. Voeg 4 in ringen gesneden preien, 1 bos gehakte bladselderij en naar smaak zout en peper toe en laat het geheel onder af en toe roeren nog 30 minuten zachtjes koken. Schenk het kookvocht af en bewaar dit. Pureer bonen en groenten en verdun de puree met het kookvocht. Breng de soep al roerend aan de kook en voeg in gedeelten 50 g boter eraan toe. Breng de bruine bonensoep op smaak met zout en peper. Als vulling voor deze soep kan naar keuze worden gebruikt: restanten kleingesneden gaar vlees, plakjes rookworst, blokjes ham, gehaktballetjes, croutons.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken