Courgettesoep

Courgettesoep
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering8.1
    obv 82 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Gevogelte
  • Frans

bevat per portie

  • 120 kcal
  • 5 g eiwit
  • 8 g vet
  • 8 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 ui, in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 200 ml melk

Bereiden

Fruit de courgette en ui zachtjes aan in de hete olie. Voeg de bouillon en de pesto toe en kook de courgette in ca. 8 minuten zachtjes gaar. Pureer de courgette met het vocht met de staafmixer tot een gladde soep en meng de melk erdoor. Warm de soep nog heel even door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Extra benodigd

Staafmixer

Variatietip

Vervang voor een vegetarische variant de kippenbouillon door groentebouillon.

Het recept 'Courgettesoep' wordt je aangeboden door okoko recepten.

reacties op dit recept

  • Ruud Hallo Iens, 500 ml kippenbouillon in een vegetarisch recept?
    Het moet niet gekker worden!
  • redactie okoko recepten Ruud, hartelijk dank voor je reactie. We hebben het foutje inmiddels hersteld.
  • Tania De soep bereid zoals in de variatietip is vegetarisch en vreselijk lekker.
  • maayke Met avocado kan ook.
  • wendy Ook heel lekker met een wortel en blauwschimmelkaas erdoor maakt het geheel iets pittiger.(zonder melk)
  • Niets Ook heerlijk met een teentje knoflook, een fijngesnipperd spaans pepertje, wat fijngesneden basilicum en peterseiie.
    Als je dan nog een paar eetlepels creme fraiche toevoegt wordt de soep heerlijk romig. Overigens ook wel eens gemaakt met een deel tomaten erbij, heel verrassend van smaak...
  • marian Ook erg lekker met kerriepoeder of kerriemasale.
  • Yvonne Kan ook prima met rode pesto bereid worden.
  • esther Pas op met zout! Met de pesto wordt het ook al zout.
  • Loes Lekker met stukjes gerookte zalm of garneren met een paar in knoflook gebakken garnalen.
  • Ineke Ook lekker met witte wijn, na het fruiten blussen met een glas droge witte wijn, geen pesto, wel wat zure room of Griekse yoghurt.
  • Twan Laatst voor meerdere personen gekookt: 1,5 kippensoep met een bouillonblokje als basis gebruikt. Overige ingredienten keer 3 gedaan. Maar ipv 600 ml melk 400 ml genomen en 125 gr creme fraiche toegevoegd. Superlekker!
  • henriette Alleen bouillon, en wat room. Klein lepeltje mosterd ook lekker.
  • Twan Als basis een zakje groentesoep gemaakt van 1l. Verder een wortel, knoflook en paprika toegevoegd. Tevens een half potje tomatentapenade, peterselie en verse basilicumblaadjes. Na 't pureren nog wat melk, 'n half potje creme fraiche en 'n klein lepeltje honingmosterd. Een zeer verrassende en overheerlijke soep! Voordeel pureren: kinderen eten de soep en vragen zich niet af of ze de groente lusten.
  • leonie Heerlijk recept,vooral met de gerookte zalm, ga ik snel proberen.
  • Gerard Ik heb deze soep gemaakt met groentebouilion voor 30 man, ze vonden het heerlijk. Mijn dank is groot. Gerard
  • Fredy Heerlijke soep, had 'm vroeger in Frankrijk gegeten met heeeeel veeeel courgette. Heb er nu dus ook 4 courgettes in gedaan en dan wordt het een lekkere dikke maaltijdsoep. De pesto vond ik zelf wat overheersend en zal de volgende keer in eerste instantie wat minder in doen.
  • gea Ik had in mijn tuintje een paar gigantische courgettes, dus op zoek naar een recept en hier uit gekomen. De kids vonden het heerlijk en ik ga het zeker nog een keer maken. De rest van de courgettes moeten toch ook verwerkt worden.
  • Kim Ik ga het recept nu maken! Laten we hopen dat het lekker wordt! Een tip: doe room ipv melk dat maakt het lekkerder!
  • ria Ik vindt het een een verukkelijke soep heb hem menig malen gemaakt. En dan samen met stokbrood met kruidenboter. Heeeeeeeeeeerlijk.
  • Sjifra Heerlijk recept! Ik heb zelf met het opdienen wat creme fraiche erbij geserveerd.
  • yvonne Ik doe in de courgettesoep altijd wat chilliflakes en een grote schep mosterd. Op het laatst wat lenteui en wat koffiecreamer.
  • Merloo Ui gefruit in 2 el spekvet courgette en geraspte wortel flink wat knoflook toegevoegd. 750 ml kippenbouillon, groente gaar koken, 30gr. Bleu d`auvergne (kaas) basilicum en maggiplant fijnsnijden en toevoegen, soep niet gepureerd maar iets gebonden met cornstarch. Peper naar smaak. Zalig soepje!
  • Helma Kan ik deze soep ook invriezen?
  • johanna Ik doe altijd magere kruidenkaas erbij, en basilicum, thijm, oregano en bospaddenstoelbouillon, zo wordt de soep lekker pittig, en de staafmixer erdoor natuurlijk.
  • hanni Ik maak het heel vaak, je kunt hetzelfde met broccoli doen. De kleinkinderen zijn er dol op en maken het nu al zelf, het recept is al wijdverbreid. Ik doe eerst nog wat kleingesneden ham of gerookte zalmsnippers, dan de soep en daarna nog een eierlepeltje creme fraiche en dan is het een feestelijke soep.
  • elisabeth Hoi, ik heb deze soep letterlijk 5 minuten geleden gemaakt, en ik moet zeggen dat hij heerlijk is. Hmmmm, echt lekker. Ik ga nu verder met eten, groetjes
  • v Kokosmelk ipv melk en op het laatst platte peterselie. Een uitje in combinatie met knoflook erbij maakt het pittiger. Ipv kipbouillon heb ik knoflook en kruidenbouillon gebruikt van zonnatura.
  • Lucie Ik heb er twéé courgettes ingedaan: ik houd van dikke soep! Ook ik heb room i.p.v. melk gebruikt, véél beter! En natuurlijk een teentje knoflook! Heerlijk groen soepje met stokbrood natuurlijk!

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken