Courgettesoep met komijn

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes, grof gesneden
  • ½ eetlepel komijnzaad

Bereiden

Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook, courgette en het komijnzaad 10 minuten op een laag vuur. Voeg 1 liter water toe en kook de soep in 15 minuten gaar.

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Serveer in grote kommen met een flinke scheut olijfolie. Garneer met wat extra geroosterd komijnzaad (1 minuut in een droge koekenpan) en dien op met grof brood.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Courgettesoep met komijn' is afkomstig uit het kookboek...

Viva Arabia

Nadia Zerouali & Merijn Tol

In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in spannende en super... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Courgettesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • HenkPerfect gerecht! Makkelijk te maken en met de komijn verassend lekker. Je kunt ook gemalen komijnzaad gebruiken. Als topping een zout kaaskoekje! Je steelt gegarandeerd de show.

    reageren