Vegetarische erwtensoep

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • Alpro soya Bakken & Braden
  • ¼ knolselderij, in blokjes van 1 cm
  • 1 ui, in blokjes van 1 cm
  • ½ prei, in stukjes van 1 cm
  • 1 wortel, in blokjes van 1 cm
  • 125 g gele spliterwten
  • 2 takjes verse tijm, fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 pakje Alpro soya Reepjes mild of pittig gekruid

Bereiden

Verwarm een scheutje Bakken & Braden in een soeppan. Bak de groenten 8 minuten op een matig vuur tot de ui glazig is.

Voeg de gele spliterwten, kruiden en bouillon toe en breng aan de kook en laat de soep 30 minuten sudderen.

Bak de Reepjes in een scheut Bakken & Braden. Voeg de Reepjes toe aan de soep. Verwijder het laurierblad. Breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met stevig brood.

Kookboek

Het recept 'Vegetarische erwtensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Elke maandag lekker vleesvrij

Andy McDonald

Steeds meer mensen weten dat een dagje zonder vlees gezond is. En goed voor het milieu. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook écht lekker wordt? Dit kookboek... lees verder

© Alpro soya

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!