Goulashsoep recepten

Zie ook

Goulashsoep

Goulashsoep

Verhit 50 g boter in een grote pan en fruit al roerende 4 grote in plakken gesneden uien glazieg. Voeg 750 g in blokjes gesneden runderborstlappen toe en laat dit, al omscheppend, kort meebakken. Strooi er 2 theelepels paprikapoeder over. Schenk 1 liter water erbij, voeg 2 ontvelde en gehalveerde tomaten en 2 in reepjes gesneden rode paprika's toe en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat de soep ca. 2 uur zachtjes koken. Voeg 3 inblokjes gesneden aardappelen toe en laat deze nog ca. 30 minuten zachtjes meekoken. Breng de goulashsoep op smaak met zout, peper en ½ theelepel gemalen kummel.

Goulashsoep recept

Bestrooi 250 g in blokjes gesneden runderlappen naar smaak met peper en zout. verhit 25 boter in een braadpan tot deze goudbruin ziet en bak hierin snel het vlees rondom bruin. Fruit 2 gesnipperde uien en 1-2 geperste teentjes knoflook mee tot de ui glazig ziet. Roer 25 g bloem erdoor en laat deze lichtbruin kleuren. Voeg 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel kummelzaadjes, 1 eetlepel mild paprikapoeder, een mespunt gemalen kruidnagel en ½ theelepel oregano toe. Doe 2 in stukjes gesneden paprika's en 3 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten bij het vlees. Schenk er 2 liter heet water bij en laat het geheel al roerend aan de kook komen. Laat de soep in de gesloten pan onder af en toe roeren 3-4 uur zachtjes koken. Snijd 2 aardappelen in blokjes en laat deze de laatste 30 minuten in de soep gaar worden. Klop 2-3 eetlepels zure room los en verdun deze met enkele eetlepels hete soep. Schenk dit mengsel van het vuur af onder voortdurend roeren bij de resterende soep en laat deze warm worden, maar niet meer koken. Breng de goulashsoep op smaak met zout en peper en serveer er warm, knapperig stokbrood bij. ¹)

[ Bron: 'Margriet kookboek' | 'Wannéé kookboek' ¹) ]

[ Beeld: Petr Jilek | Shutterstock.com ]