Goulashsoep

  • 4 personen
  • 140 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 300 g blokjes runderpoulet
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 3 paprika's, in repen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 4 vastkokende aardappelen, in blokjes

Bereiden

Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de runderpoulet in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en tomatenpuree toe en fruit deze ca. 3 minuten mee. Strooi de bloem en paprikapoeder over het vlees en bak deze ca. 1 minuut mee.

Voeg de bouillon en het laurierblad toe en breng de soep al roeren de aan de kook. Laat de soep afgedekt ca. 2 uur op een sudderpit trekken. Kook de laatste 10 minuten de blokjes aardappel mee.

Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over vier borden en serveer er (stok)brood bij.

Bron

Het recept 'Goulashsoep' wordt je aangeboden door Colourfultaste

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Goulashsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • CarolineLekker, maar als hoofdgerecht is dit voor ongeveer 2, niet voor 4.

    reageren

  • JohnVandaag gemaakt. Lekker goed gevulde soep!

    reageren

  • WicherDe boter moet je eigenlijk vervangen voor reuzel.

    reageren