kerriesoep recepten

recept
waardering
Kerriesoep

Kerriesoep

Verhit 40 g boter in een grote pan en fruit 1 fijngesnipperd uitje lichtgeel. Roer er 3 theelepels kerriepoeder door, leg het deksel op de pan en laat het uitje enkele minuten zachtjes smoren. Roer er dan 35 g bloem door en laat deze een minuutje meebakken. Schenk er geleidelijk 1 liter kippenbouillon bij en blijf roeren tot de soep kookt en licht bindt. Laat de kerriesoep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. Roer er van het vuur af een scheutje koffieroom, zouyt en peper door.

[ Bron: 'Margriet kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken