Marokkaanse kippensoep met munt

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 300 g kip, met botten en vel
  • boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • ½ bosje bladpeterselie, gesnipperd
  • ½ eetlepel gemberpoeder
  • ½ eetlepel peper
  • 1½ tot 2 liter water
  • 50 g rijst
  • 10 blaadjes munt

Bereiden

Snijd de kip in grote stukken, maar laat het bot en het vel eraan. Smelt de boter in de pan en bak de kip kort. Doe er de ui en de bladpeterselie bij en kruid met gemberpoeder, peper en zout. Voeg een beetje water toe en laat 20 minuten sudderen.

Doe de rijst en de munt bij de kip en schenk er de rest van het water bij. Voeg eventueel een blokje gevogeltebouillon toe. Laat 15 minuten sudderen tot de rijst gaar is.

Kookboek

Het recept 'Marokkaanse kippensoep met munt' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn Arabische wereldkeuken

Fatima Marzouki

In dit boek neemt Fatima Marzouki je mee achter de schermen en verklapt ze je de geheimen van de Arabische keuken. Ze geeft je de recepten van traditionele... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kippensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!