Heldere ossenstaartsoep

  • 4 personen
  • 200 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 50 g spekblokjes
  • 1 ossenstaart, in stukken
  • 2 kleine uien, in stukken
  • 3 worteltjes, in stukken
  • 2 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • 50 ml madera
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Bak de spekblokjes op laag vuur in een soeppan. Voeg de ossenstaartstukken toe en bak deze snel rondom bruin. Schenk er 1½ liter heet water bij en breng het aan de kook. Schep het schuim op de bouillon er met een schuimspaan af.

Voeg de uien, wortel, peterselie, laurier en zout toe en zet het vuur laag. Laat de bouillon met het deksel schuin op de pan 3 uur zachtjes trekken.

Verwijder de laurier, schep de stukken ossenstaart uit de pan en giet de soep door een fijne zeef (eventueel met een natgemaakte doek) in een schone pan. Snijd het vlees van de stukken ossenstaart en roer dit door de bouillon. Breng de bouillon weer aan de kook en roer de madera erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer de soep met de peterselie.

Kookboek

Het recept 'Heldere ossenstaartsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Soep

diverse auteurs

Is er een gerecht dat zo veelzijdig is als soep? Gebonden, dun, helder, met vulling, vooraf of als complete maaltijd: eindeloze variatie en dat allemaal uit één pan. Verras... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Ossenstaartsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • DorisDe ossenstaartsoep was heerlijk. Deze soep zal ik vaker klaarmaken.

    reageren