Paprikasoep

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,1
  • Voorgerecht
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel pimentón
  • olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 blikken gegrilde paprika, uitgelekt, liefst piquillos

Bereiden

Fruit de ui met de knoflook en pimentón in een scheutje olijfolie goudbruin. Voeg de tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.

Na ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken kan de geroosterde paprika met zout en peper erbij. Maak de paprikasoep met de staafmixer glad en zacht.

Serveer met druppels olijfolie van heel goede kwaliteit of een scheutje room.

Extra benodigd

Staafmixer

Tip

Deze paprikasoep is een goede basis voor een pittige vissoep. Voeg dan nog een halve theelepel gedroogde chilipeper toe, gebruik visbouillon en laat je favoriete vis, schaal- of schelpdieren meekoken.

Kookboek

Het recept 'Paprikasoep' is afkomstig uit het kookboek...

100 recepten met de blikopener

Anaïsa Bruchner

'100 recepten met de blikopener' bevat een keur aan bijzondere en verrassende gerechten uit blik. Gerechten waarbij het niet alleen een kwestie is van een blik open... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Paprikasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • RichardLekker, nu al twee keer gemaakt. Ik heb in plaats van kant-en-klare gegrilde paprika's, zelf verse paprika's gegrild en ontveld, prima te doen. De eerste keer heb ik Sweet Pimentón gebruikt, maar als je van pittig houdt is Hot Pimentón een aanrader! Dit is trouwens lastig in de winkel te krijgen, maar gelukkig wel via internet.

    reageren

  • HenkHoeveelheden in milliliters qua tomaten en geroosterde paprika's zou wel superhandig zijn. Dan zou ik deze soep gewoon daadwerkelijk kunnen maken!

    reageren

  • fransNog handiger voor jou is mogelijk kant-en-klare soep uit de super...

    • ritahahahaha

    reageren