preisoep recepten

recept
waardering
  • 1
Preisoep

Preisoep

Smelt 15 g boter in een pan en smoor hierin 500 g in dunne ringen gesneden prei ongeveer 5 minuten. Schenk 1 liter heet water erbij en breng het geheel aan de kook. Roer 35 g macaroni erdoor en laat deze in 15 minuten gaar koken. Breng de preisoep op smaak met zout en peper. Strooi vlak voor het serveren wat geraspte oude kaas over de soep en serveer extra oude kaas apart in een schaaltje bij de preisoep.

Preisoep recept

Verhit 2 theelepels olijfolie in een pan en fruit onder af en toe roeren 1 gesnipperde ui en 500 g in ringen gesneden prei circa 5 minuten. Voeg 500 g in stukken gesneden aardappelen en wat zout toe en giet 1 liter water in de pan. Laat de soep circa 30 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen helemaal gaar zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een smeuïg geheel. Klop 250 ml melk en 150 ml crème fraîche door de soep, breng op smaak met zout en peper en warm de preisoep nog even goed door.

[ Bron: 'Wannée kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertentie)

Winterse smoothies

Met de koude en donkere wintermaanden in aantocht kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Deze smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten. Hierdoor krijgt je immuunsysteem de extra boost die het nodig heeft. Je hebt alleen een blender nodig om ze te maken.

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Mug cakes

    Mug cakes

    Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke... bekijk 'Mug cakes'

  • Kookboek Jamie's comfort food

    Jamie's comfort food

    'Jamie's comfort food' is met meer dan 100 recepten het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt... bekijk 'Jamie's comfort food'

  • Kookboek Rauw

    Rauw

    In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft... bekijk 'Rauw'

bekijk alle kookboeken