Preisoep met kaasstokbrood

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij
  • 500 g prei, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)
  • 125 ml slagroom
  • 1 volkorenstokbrood
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 175 g geraspte belegen kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie in een soeppan, fruit de ui en stukjes bleekselderij 5 minuten op matig vuur zonder ze te laten kleuren. Voeg de prei en groentebouillon toe en naar smaak zout en peper.

Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Voeg na 20 minuten de slagroom toe. Pureer de soep met de staafmixer.

Snijd het stokbrood in het midden door. Snijd de helften in plakjes maar niet helemaal door, zodat de sneetjes onderaan aan elkaar blijven zitten.

Meng de knoflook en de kaas. Vul het brood met dit kaasmengsel en leg het op een bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in 10 minuten goudbruin.

Schep de soep in 4 kommen en serveer het kaasbrood erbij.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Preisoep met kaasstokbrood' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Gezonde snacks

diverse auteurs

Geen tijd of zin om te koken? Maar toch gezond eten? In 'Kook ook - Gezonde snacks' vind je de oplossing! Er zijn snelle maaltijden voor bij de tv, tussendoortjes... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Preisoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!