Tajine recepten

Alfabetisch

Tajine

Tajine

De tajine bestaat uit een geglazuurde aardewerk schotel met bijbehorend kegelvormig deksel dat de schaal volledig afsluit. Daarin kunnen we ingrediënten in heel weinig vocht op een heel laag vuur koken. Het enige waar we rekening mee moeten houden is de lange tijdsduur. De tajine is bedoeld voor stoofgerechten en kan breken bij een hogere temperatuur. Vandaar dat de kooktijd altijd lang is. Daarom zal men in westerse keukens liever met het koken beginnen door ingrediënten voor te bakken in een pan om zo de smaken te versterken en dan de inhoud van de pan overdoen in de tajine en het gerecht op een laag vuur afwerken. Wie geen tajine heeft of liever gemakkelijker werkt, kan de hele tajine ook bereiden in een hoge koekenpan of sauteerpan, mits die goed wordt afgedekt met een sluitend deksel.

[ Bron: 'Tajines en couscous' ]

[ Beeld: Grezova Olga | Shutterstock.com ]